Τρεις βίλες σε ένα πανέμορφο νησί.

Το White Tinos επέλεξε το γραφικό χωριό της Στενής για να επιχειρήσει να ανατρέψει την αντίληψη που επικρατεί για τις τυπικές διακοπές και να τις μεταμορφώσει σε μια αξέχαστη εμπειρία.
 

Άλλωστε, οι βίλες του White Tinos δεν διάλεξαν τυχαία ένα ορεινό χωριουδάκι που τα έχει όλα σε απόσταση αναπνοής. Η περιοχή έχει την κατάλληλη καθημερινή πρόταση για δροσερές βουτιές σε πεντακάθαρα νερά: η Σάντα Μαργαρίτα – σε κοντινή απόσταση από τη Στενή – δεν μπορεί παρά να αποτελεί την πρώτη επιλογή για ατελείωτη ηλιοθεραπεία στην άμμο, ενώ η Λειβάδα, η Λυχναφτιά και ο Άγιος Δημήτριος ενδείκνυνται για παιχνίδι με τα κύματα.

 
 
 

Τα παιδιά τρέχουν στην πλατεία, νησιώτικα τραγούδια δίνουν τη δική τους νότα στην ατμόσφαιρα και μυρωδιές από σπιτικό φαγητό ανοίγουν την όρεξη. Η ζωή στο χωριό δεν θυμίζει σε τίποτα την απαιτητική καθημερινότητα της μεγαλούπολης και πόσω μάλλον όταν αυτό το χωριό έχει κυκλαδίτικο αέρα και αιγαιοπελαγίτικη αύρα. 

 

Η Στενή στη βορειοανατολική Τήνο έχει 295 (εξαιρετικά φιλόξενους) κατοίκους και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού μετά τον Πύργο. Σε υψόμετρο 416 μέτρων στο οροπέδιο της Λειβαδερής και με τον λόφο του Εξωμβούργου σε απόσταση αναπνοής, έχει πάρει το όνομά της από το μακρόστενο σχήμα της και δεν σταματά να υπερηφανεύεται για τη νεολαία της, η οποία δεν την εγκαταλείπει ποτέ και δίνει τον παλμό σε κάθε γλέντι. Οι δύο ενορίες, ορθόδοξη και καθολική, βάζουν το δικό τους λιθαράκι στην ιδιαίτερη ταυτότητα της Στενής και το λαογραφικό μουσείο που λειτουργεί την καλοκαιρινή περίοδο διηγείται με τον καλύτερο τρόπο την ιστορία του τόπου. 

 

Για τους επισκέπτες απαραίτητη είναι μια στάση στις ταβέρνες του χωριού (ο Ντουάρ και η Απόδραση που είναι γνωστές για το εκλεκτό κρέας τους), αλλά και ένα πέρασμα από το μπαρ «Απόδραση» που ανεβάζει τη διάθεση όλων από το πρωί ως το βράδυ.